Close

Voedsel, beweging & ontspanning

Ben je op zoek naar een beter balans in jouw leven?

Praktijk-Prevent biedt vele mogelijkheden die kunnen ondersteunen naar een fijne gezonde leefstijl die bij je past.
Op de site worden de mogelijkheden uitgelegd.
Heb je vragen wat je nodig zou hebben om beter in balans te komen, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Ik ontmoet je graag.

Susanne

Leefstijl begeleiding – Voedseldeskundige – Gewichtsconsulente – Kind Voeding Masseur

voeding

VOEDING

Voeding is alles bepalend, als je gezond eet dan zorgt dit voor een goede stofwisseling en goed werkende spijsvertering. 

Gezonde voeding voeden het lichaam met de stoffen die het nodig heeft.  Het kan je energie geven en ondersteunt je immuunsysteem waardoor je minder kans op ziekten. 

Gezonde Voeding draagt bij aan een gezond gewicht, dit geldt zowel voor afvallen als voor aankomen in gewicht.

beweging

BEWEGING

Bewegen op wat voor manier ook draagt blij aan je welzijn.

Regelmatig bewegen versterkt je spieren en botten, verhoogt je stofwisseling, verbetert je conditie, humeur en nachtrust.

Een half uur per dag aan beweging in welke vorm dan ook zorgt al voor een positieve invloed op je gezondheid. 

Dit kan bijvoorbeeld door dagelijks een wandeling te maken.

Ontspanning

ONTSPANNING

Stress kan een oorzaak zijn van veel lichamelijke en geestelijke klachten. Stress ervaart iedereen als er rust momenten tegen over staan dan kun je het stresslevel naar beneden halen.  Massages kunnen je helpen om het stresslevel naar beneden te brengen. 

Naast Voeding en beweging is ook dagelijks Ontspanning van essentieel belang voor de gezondheid. Ontspannen doe je door even tijd voor jezelf te nemen. Bijv. een boek, sauna, een warm bad, massage, meditatie, muziek luisteren. 

Een goede nachtrust is ook erg van belang om in balans te komen en te blijven. 

Gemiddeld hebben we 8 uur slaap nodig zodat ons lichaam kan herstellen van alle dagelijkse activiteiten. Onvoldoende slaap kan het energieniveau dalen en het stressniveau laten stijgen. 

Een goede leefstijl, dagelijks beweging, ontspanning en je goed voeden maakt dat je lichaam in balans komt om bewuster en energieker te leven!